Skip to content
51 86 33 90 post@boresvingen.no Søknad om barnehageplass

Historien vår forteller om gårdsdrift og dyrking. For best å ivareta god vekst, passet bonden godt på de små spirene og frøene. Dette har vært inspirasjon til våre avdelingsnavn (småspirene og frøkapslene). De minste barna trenger mye omsorg, varme og næring. Dette bidrar til barnets trygghet og vekst.

Under tilvenning/oppstart verdsettes tryggheten på avdelingen, bli kjent med de voksne, de andre barna og lokalet.

Barnet er grunnleggende nysgjerrig og hjelpsomt, dette utnyttes i barnehagehverdagen og personalet gjør barnet delaktig i hverdagsaktiviteter som bl.a. påkledning og måltid. Det gir barnet mestringsfølelse å beherske ulike gjøremål, noe som igjen gir god selvfølelse: ”Jeg kan”

Hvordan oppnå en god ”bringesituasjon” for barnet?
Å levere et barn om morgenen skal være en god opplevelse, at man med stor sikkerhet vet at barnet sitt er i de tryggeste hender.
Det er vesentlig at man fra første avskjed utarbeider et fast ritualet, noe som gir barnet forutsigbarhet om hva som skal skje:

  • Lett samtale om at mor/far må gå, men kommer tilbake senere.
  • Kos og klem før en går og vinker farvel.

Hvordan oppnå en god ”hentesituasjon” for barnet?
Etter en fin dag i barnehagen, vil det å bli hentet av mor/far være dagens høydepunkt. Gleden er stor og barnet fryder seg over gjensynet.

  • Legg bort mobilen
  • Gi barnet mye oppmerksomhet, kos og klem.
  • Prat gjerne kort med de voksne om hvordan dagen har vært etc, men kupp ikke situasjonen fra barnet – som nå utålmodig vil hjem.
  • Om du ønsker å få mer utfyllende informasjon, be heller om et eget møte hvor barnet ikke er tilstede.

Praktisk informasjon:
Det er 5 voksne på avdelingen og 15 barn. Hver barn får tildelt en primærkontakt som vil ta imot barnet/foreldre ved oppstart. For videre informasjon, les tilvenning.

Foreldresamtaler tilbys 2 ganger i året, hvor det for:

  • 1 åringene er obligatorisk på høst og frivillig på vår
  • 2 åringene er frivillig på høst og obligatorisk på vår.

Soving: Barna sover ute hele året og barnehagen har egne vogner/dyner. Egen vinterpose må tas med. Ved kald temperatur benyttes varmeovner. Sovetidene vil være svært forskjellig fra barn til barn, dette tas hensyn til av personalet. Etterhvert vil sovetidene samkjøres.

Klær og utstyr: Barnet må til enhver tid ha klær og utstyr etter årstid/temperatur. Sjekk jevnlig utstyr kurv og ta med hjem det som er skittent eller som ikke behøves. Klær bør merkes.

 

Back To Top